Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
13 octombrie 2019

O duminică de suflet într-o toamnă de poveste în satul Bălcăuți, regiunea Cernăuți

O duminică de suflet într-o toamnă de poveste în satul Bălcăuți, regiunea Cernăuți

Pentru prima dată în istoria satului Bălcăuți, comuna Mămăliga, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți gospodarii de prin părțile locului au inaugurat un festival de excepție – Festivalul de promovare a obiceiurilor și tradițiilor de toamnă în nordul Basarabiei, care se desfășoară în această frumoasă zi de duminică.


La festival au venit cei care doresc să redescopere patrimoniul tradițiilor, cântecul și jocul strămoșesc, fiind invitate colective artistice și interpreți de valoare de pe valea Prutului, pentru a transmite un farmec aparte Iarmarocului de toamnă ”Bălcăuți, colț de rai!”.


Inițiatorul și organizatorul Festivalului, directorul Căminului Cultural din Bălcăuți, domnul Igor Sainciuc, împreună cu colegii săi ne îndeamnă să promovăm împreună tradițiile neamului nostru care sunt cu adevărat frumoase și merită păstrate.


Iarmarocul de toamnă a început la orele 12:00 în centrul localității Bălcăuți, unde s-au adunat oamenii din satele vecine, dar și gospodarii din această vatră românească pentru a fi prezenți la prima ediție a Iarmarocului de toamnă ”Bălcăuți – colț de rai”.


Potrivit corespondentului BucPress, la evenimentul de astăzi de la Bălcăuți participă Grupuri folclorice și Ansamblul de dansatori de la Căminul Cultural al Comunității teritoriale unite Mahala, în frunte cu doamna primar Elena Nandriș, Ansamblul etnofolcloric ”Țărăncuța” împreună cu interpreta și poetul popular Sofia Roșca (satul Marșinți), interpreta de cântece populare Natalia Andrieș alături de Formația Bucovina Band (satul Tărăsăuți)Ansamblul Popular de dansuri “Bucuria” (satul Dinăuţi), conducător artistic Sergiu Reabco, precum și artiști amatori din satele comunei Mămăliga.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 761

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți