Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
25 noiembrie 2021

O grădiniță românească va fi deschisă în cel mai scurt timp la Apșa de Jos, regiunea Transcarpatia

O grădiniță românească va fi deschisă în cel mai scurt timp la Apșa de Jos, regiunea Transcarpatia
25 noiembrie 2021

O grădiniță românească va fi deschisă în cel mai scurt timp la Apșa de Jos, regiunea Transcarpatia

Primăria comunei Solotvino/Slatina, cea mai mare comună românească din Ucraina,  informează cu  deosebită bucurie și nedisimulată mândrie că în sfârșit  a obținut  un certificat de conformitate cu construcția finalizată a unei grădinițe pentru 100 de locuri în satul românesc Apșa de Jos, raionul Teaciv/Teceu, notează Agenția de știri BucPress din Cernăuți.

Construcția grădiniței  a fost finalizată în 2020, dar din cauza modificărilor în costul lucrărilor, a fost necesară ajustarea proiectului de construcție.

Costul total estimat al obiectului este de peste 23,4 milioane grivne, din care 14,5 milioane grivne (62%) sunt de la bugetul de stat, peste 8,9 milioane grivne (38%) -din  bugetul local.

Începând cu  20 ianuarie 2022 copiii apșenilor vor putea frecventa noua instituție preșcolară - prima în cel mai mare sat românesc din Transcarpatia.

Informații suplimentare despre procedura de înscriere a copiilor vor fi oferite pe site-ul oficial al administrației comunei și pe paginile rețelelor sociale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 641


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți