Cultură
09 mai 2017

Parada Portului Popular Românesc din nordul Bucovinei, ajunsă la a treia ediție

Parada Portului Popular Românesc din nordul Bucovinei, ajunsă la a treia ediție

În după amiaza zilei de 14 mai 2017 la Cernăuți se va desfășura cea de a treia  ediţie a sărbătorii  Parada Portului Popular Românesc. Acțiunea etnoculturală   va avea loc pe fosta stradă Domnească, pietonala oraşului, actualmente  Olga  Kobyleanska. Începutul la orele 14-00.

„Să transformăm această stradă pentru o jumătate de zi în una cu adevărat  românească, plină de cântec, de joc şi de voie bună. Frumoasele noastre costume populare ne vor ajuta să ne simţim cu toţii bine. Aşa precum i-au ajutat și pe strămoşii noştri de-a lungul timpului. Alături de noi vor fi diverse colective de artişti amatori, ansambluri de dans, colective etnofolclorice din regiune, precum şi artişti profesionişti din România și Republica Moldova, pe care îi aşteptăm cu drag” – se spune într-un comunicat de presă al Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi.

Printre invitații  Paradei Portului Popular Românesc din orașul Cernăuți se numără distinsa cântăreaţă Maria Iliuţ, care şi-a luat zborul spre culmile artei populare de la poalele Carpaţilor noştri. Punctul de plecare al colectivelor – de la intersecţia străzii Catedralei cu str. Kobyleanska, în dreptul Catedralei Pogorârea Sfântului Duh.

BucPress


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1683

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți