Cultură
Redactor: Marian Andronic
18 mai 2021

Prilej de invitaţie la Centrul cultural „Vernisaj”

Prilej de invitaţie la Centrul cultural „Vernisaj”
18 mai 2021

Prilej de invitaţie la Centrul cultural „Vernisaj”

În preajma marcării celei de-a 15 aniversări a Zilei Internaţionale a Cămăşii brodate ucrainene (Vyşyvanka), la Cernăuţi este lansată expoziţia foto consacrată mamelor Eroilor decedaţi.

Cămaşa brodată pentru ucraineni nu este doar un accesoriu vestimentar, ci un simbol al unităţii naţionale. În antichitate, cămăşile brodate erau transmise din generaţie în generaţie, în acest fel fiind păstrate tradiţiile şi istoria poporului.

Proiectul „Vyşyvanka înfloreşte cu dragostea , spălată de roua războiului” a reunit 36 de mame şi văduve ale militarilor ucraineni, eroi, care au murit pe câmpul de luptă din estul Ucrainei. Fotografiile femeilor îmbrăcate în cămăşi brodate autentice  vor fi instalate pe 18 panouri publicitare cu sprijinul personal al primarului oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk.

Proiectul foto „Ceea ce este brodat pe inimă ” a fost realizat graţie departamentului de readaptare socială şi reabilitare psihologică a familiilor participanţilor la operaţiunile militare din zona de conflict a Ucrainei decedaţi şi membrilor familiilor acestora, autorul ideii  fiind Rostislav Mişkovskii.

De asemenea, cernăuţenii sunt invitaţi la prezentarea expoziţiei foto consacrată mamelor Eroilor decedaţi, care are loc în perioada 18-20 mai la Centrul cultural „Vernisaj” din oraşul Cernăuţi.   

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 468


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți