Cultură
Redactor: Mariana Struț
29 noiembrie 2019

Prima clădire zidită din cărămidă din Cernăuți va fi reparată în 2020

Prima clădire zidită din cărămidă din Cernăuți va fi reparată în 2020

În anul 2020 Departamentului Cultură  și Departamentul învăţământ din cadrul Administrației regionale de stat Cernăuți vor obţine circa 500 milioane grivne din bugetul de stat.

Mijloacele băneşti vor fi alocate pentru dezvoltarea  noii şcolii ucrainene. 169 milioane  din bugetul regional vor fi  cheltuite pentru aşezămintele de învăţământ mediu şi 212 milioane pentru tehnicumuri şi şcoli tehnico-profesionale. Sunt prevăzute sume solide şi pentru dezvoltarea sportului aproximativ 10 milioane.

Bogdan Vitovsikii  șeful departamentului tineret și sport al Administrației regionale de stat a spus specificat că Educatorii tuturor instituțiilor de educație sportivă care sunt finanțate de departamentul tineret și sport vor beneficia de o majorare a salariilor..

Iar pentru aşezămintele de cultură din regiunea Cernăuți sunt prevăzute 12 milioane grivne. 2 milioane grivne vor fi direcționate pentru sala de spectacole al Teatrului regional de păpuși, edificiu care are o importanță mare pentru orașul Cernăuți, fiind prima clădire zidită din cărămidă din vechea urbe de pe malul Prutului.

Vira Kitaigorotska șefa Departamentului Cultură al Administrației regionale de stat Cernăuți a menționat că Teatrul Academic de păpuși din Cernăuți este într-o stare deplorabilă, sunt probleme cu acoperișul fațada și ferestrele. Luând în considerație că acest edificiu este prima clădire zidită din cărămidă din orașul Cernăuți, care face parte din patrimoniul cultural material, este binevenită alocarea celor 12 milioane grivne pentru reparația acesteia.

Agenția BucPresswww.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți