Cultură
Redactor: Marin Gherman
02 martie 2022

Profesorul Oleg Panciuk – In Memoriam

Profesorul Oleg Panciuk – In Memoriam
02 martie 2022

Profesorul Oleg Panciuk – In Memoriam

Colectivul Institutului „Bucovina” își exprimă regretul pentru trecerea la cele veșnice a profesorului Oleg Panciuk (17 iulie 1932 – 28 februarie 2022), fost director al Centrului de Studii Bucovinene de pe lângă Universitatea „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, colaborator al instituției noastre în primul deceniu de activitate, perioadă în care s-au materializat proiecte de cercetare comune celor trei Institute „Bucovina” și s-au desfășurat conferințe științifice internaționale tripartite în Augsburg, Cernăuți și Rădăuți.

Profesorul Oleg Panciuk, vorbitor de limbă română, a avut o contribuție deosebită la dezvoltarea cercetării științifice privind istoria și cultura Bucovinei. Sub conducerea acestuia, studiile și articolele realizate de cercetătorii bucovineni din Cernăuți au fost publicate în periodicele celor trei institute de cercetare.  

Cercetătorii Institutului „Bucovina” din Rădăuți transmit sincere condoleanțe și sunt alături de îndoliata familie.

Dumnezeu să-l odihnească!

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 295


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți