Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
08 noiembrie 2019

Românaşii de la grădiniţa „Grâurel” din Cernăuţi au sărbătorit Ziua toamnei

Românaşii de la grădiniţa „Grâurel” din Cernăuţi au sărbătorit Ziua toamnei

Toamna este o a doua primăvară, în care fiecare frunză este o floare. Iar odată cu sosirea toamnei aurii, soarele nu mai are puterea de altădată, dar reușește să scalde în lumina aurie totul din jur. În acest context, românaşii de la grădiniţa nr. 54 “Grâurel” din oraşul Cernăuţi au dorit să serbeze toamna într-o atmosferă încărcată de cântec şi poezie.

Îndrumaţi de educatoarele Cristina Diaconu şi Ana-Carolina Bosovici, copiii au prezentat un program artistic dedicat acestui anotimp aducându-i un omagiu prin cântec, dans şi recital de poezie. Serbarea toamnei a fost însoţită de o expoziţie de lucrări, organizată în holul grădiniţei, pregătirea cărora a început cu mult timp în urmă – copiii tuturor grupelor au pictat, colorat, lipit, cusut şi confecţionat tot felul de minunăţii: fructe, legume din hârtie, carton sau plastilină, peisaje de toamnă, animale din frunze şi multe altele, dedicate eroinei principale ale sărbătorii – toamnei aurii.

Sărbătoarea închinată acestui anotimp a început cu un cuvânt de salut rostit în limba română şi ucraineană de doamna Olena Stefanciuc, directorul instituţiei preşcolare, menţionând că va susţine întotdeauna buna organizare și desfășurare  a procesului de educaţie a copiilor.

De asemenea, la sărbătoare a fost invitată Zâna Toamnă, fiind înconjurată de legumele şi fructele toamnei. Copiii au cântat şi recitat versuri tematice atât în limba română cât şi în limba ucraineană. Educatoarele acestei instituții preșcolare de învățământ au promis că vor organiza în continuare evenimente interesante pentru micuții românași din vechea urbe bucovineană.

Svetlana PANTEA pentru Agenţia BucPress – www.bucpress.eu 


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 656

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți