Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
28 noiembrie 2019

Românii din întreaga Bucovină se adună la București la cea mai frumoasă sărbătoare a sufletului (VIDEO)

Românii din întreaga Bucovină se adună la București la cea mai frumoasă sărbătoare a sufletului (VIDEO)

Capitala României - orașul București, este gazda celui mai amplu eveniment dedicat Bucovinei. Ajuns la cea de-a treia ediție, Festivalul Bucovinei reunește la București peste 300 de artiști  din nordul și sudul Bucovinei, colective folclorice, ansambluri populare, profesori de română, primari și lideri de asociații ale românilor din Cernăuți, elevi și studenți, jurnaliști și meșteri populari, potrivit Agenției BucPress.

Evenimentul se desfășoară în perioada 29-30 noiembrie 2019 în Piața George Enescu din capital României.

Nordul Bucovinei va fi reprezentat la Festivalul Bucovinei de o delegație numeroasă – primari, profesori, elevi, studenți, lucrători ai culturii, dar și de colective artistice – Orchestra de instrumente populare ”Plaiul Herței”, conducător artistic Ilie Crâșmaru, lucrător emerit al culturii din Ucraina, Ansamblul de dansuri ”Alunelul” din localitatea Horbova, conducător artistic Iuliana Ciobanu, Ansamblul etno-folcloric ”Opincuța”, conducător artistic Maria Buzduga, lucrător emerit al culturii din Ucraina, Ansamblul de dansuri ”Mugurel” din satul Pătrăuți, raionul Storojineț, conducător artistic Natalia Balan, ansamblul etno-folcloric ”Izvoraș” din satul Ropcea, condus de inegalabila interpretă de pe Valea Siretului Victora Costinean, colectivul etno-folcloric din satul Mahala, raionul Noua Suliță, condus de Ilie Caulea.

Potrivti organizatorilor, participanții se vor putea delecta cu o paradă a portului popular românesc, cu spectacole de muzică și dansuri tradiționale, Balul Bucovinei, manifestații legate de situația învățământului românesc din Ucraina, cu o prezentare de produse tradiționale și bucate alese, dar și cu multe alte surprize.

Pe parcursul festivalului, bucureștenii vor avea prilejul să se familiarizeze cu aspecte legate de valorile spirituale, culturale și tradiționale ale românilor din nordul, dar și din sudul Bucovinei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1220

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți