Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
15 iunie 2019

Românii din Transcarpatia au dezvelit la Topcina bustul lui Mihai Eminescu

Românii din Transcarpatia au dezvelit la Topcina bustul lui Mihai Eminescu

În localitatea Topcina din regiunea Transcarpatia a fost dezvelit bustul Clasicului Literaturii Române - Mihai Eminescu.  Evenimentul  a avut loc în ziua în care întreaga comunitate românească din lume l-a omagiat pe Mihai Eminescu, de la moartea căruia la 15 iunie 2019 s-au împlinit  130 de ani, informează BucPress.

Bustul poetului naţional Mihai Eminescu, lucrare realizată de sculptorul Constantin Sinescu din Bucureşti, a fost dezvelit în localitatea Topcina, în faţă şcolii cu predare în limba română, o localitate aflată la aproximativ 20 de kilometri de malul drept al râului Tisa.

Au avut loc o slujbă de sfinţire şi un parastas de pomenire a Luceafărului poeziei româneşti, au fost depuse coroane şi jerbe de flori, iar în expunerile cadrelor didactice şi invitaţilor au fost aduse omagiu poetului, fiind evocată viaţa şi opera Marelui Poet - Mihai Eminescu.

Zeci de elevi ai şcolilor din Topcina, Apşa de Mijloc şi ai Liceului cu prdare în limba română „Mihai Eminescu” din Slatina de peste Tisa, în finalul manifestărilor au prezentat publicului un bogat program muzical-literar pe versuri eminesciene. La evenimentul organizat de Asociaţia Culturală „Boema” din Baia Mare şi Şcoala din Topcina au participat şi reprezentanţi ai Consulatului României din Slatina/Solotvino, regiunea Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1099

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți