Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
13 august 2019

Românul din ținutul Herța Constantin Stavrat - de 34 de ani pe scena Teatrului românesc din Bălți (VIDEO)

Românul din ținutul Herța Constantin Stavrat - de 34 de ani pe scena Teatrului românesc din Bălți (VIDEO)

Artistul poporului din Republica Moldova Constantin Stavrat, director artistic al Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți s-a născut într-o pitorească localitate din ținutul Herța, regiunea Cernăuți - în satul Buda Mică. Școala primară o face în satul natal, iar studiile medii -  la școala de cultură generală din satul Buda Mare.

Teatrul a ocupat un loc aparte în viața sa încă din fragedă copilărie. Profesoara de română Aristia Bompa, a observat la Constantin Stavrat acel talent pe care l-a dezvoltat pe parcursul anilor de școală, iar Marioara Grodnic, lucrător la Casa  de cultură din satul Buda Mică mereu îl invita pe scenă pe micul actor Costică Stavrat, cum îi spuneau oamenii din sat.

Astăzi Constantin Stavrat  a devenit Om mare. Este artist al poporului și director artistic al Teatrului Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți, dar mai presus de toate Constantin Stavrat este un soț iubit, un tată fericit și un bunic tânăr, dar și un om de omenie.

În această vară oaspeți dragi i-au fost jurnaliștii de la Moldova 1 TV, care realizează un proiect de succes – ”Musafirul”. În cadrul acestui proiect un loc aparte îl ocupă și emisiunea realizată la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din Bălți împreună cu actorul și directrul artistic al instituției – Constantin Stavrat.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
Musafirul în ospeție la actorul Constantin Stavrat, artist al poporului din Republica Moldova, director artistic al Teatrului Național ”Vasile Alecsandri”, (originar din satul Buda Mică, ținutul Herța, regiunea Cernăuți).

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1165

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți