Cultură
Redactor: Marin Gherman
26 decembrie 2017

Sărbătoarea Crăciunului la Consulatul General al României la Cernăuți

Sărbătoarea Crăciunului la Consulatul General al României la Cernăuți

Consulatul General al României la Cernăuţi a deschis ușile larg deschise în data de 26 decembrie a.c. în fața colindătorilor români, sosiţi din diferite localităţi ale regiunii Cernăuţi, reprezentând instituții de învățământ, asociații culturale, organe de presă, autorități locale – informează Agenția BucPress.

Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuţi, împreună cu Ionel Ivan, ministru consilier, consulii Aurelian Rugină, Edmond Neagoe, referentul principal Alexandru Cotrău, ceilalţi reprezentanţi ai instituției diplomatice românești acreditate la Cernăuți, i-a întâmpinat cu multă bucurie pe colindătorii, adunaţi în cete numeroase, care prin frumoasele colinde vesteau marea sărbătoare a naşterii lui Isus Hristos.

De menționat că numărul colindătorilor care  vin să le ureze diplomaţilor români din Cernăuţi și românilor de pretutindeni sărbători fericite, realizări și succese este în creștere de la an la an. Gazdele au fost ca întotdeauna ospitaliere, conform datinii străbune oferind tuturor colindătorilor dulciuri, cărţi, bănuţi, alese mulțumiri și urări de bine.  

Printre colindătorii din acest an au fost studenţii universităţii cernăuţene,  elevii şi profesorii şcolilor de cultură generală nr. 10, 13 şi 17, dar şi ai Gimnaziului. 6 „Alexandru cel Bun” din oraşul Cernăuţi - notează BucPress.

Au colindat la Consulatul General al României la Cernăuţi și micuții românași de la Gradiniţa nr. 1 din oraşul Cernăuţi, unde activează singura grupă românească din centrul regional. De asemenea, au adus felicitări statului român și românilor de pretutindeni reprezentanții societăților pentru cultura românească și ai organelor de presă.

Cu un colind strămoșesc la instituția diplomatică a sosit și un grup de jurnaliști, membri ai Centrului Media BucPress – asociația jurnaliștilor români din Ucraina, reprezentanți ai Ligii Tineretului Român „Junimea” din regiunea Cernăuți și ai redacției de limbă română de la Radio Ucraina Internațional.

Cu acest prilej, Agenția BucPress le dorește tuturor românilor, oriunde s-ar afla ei, un Crăciun fericit, un 2018 de succes, nins cu  realizări, gânduri mărețe și bucurii pentru toți românii de pretutindeni. Sărbători fericite!

Marin GHERMAN pentru BucPress

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 890

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți