Cultură
Redactor: Georgeta Marina
04 noiembrie 2019

Seară de romanțe la Slatina, regiunea Transcarpatia

Seară de romanțe la Slatina, regiunea Transcarpatia

La Slatina a avut loc o întâlnire de suflet a iubitorilor de romanțe. Al doilea an la rând în incinta primăriei se adună persoane de vârste diferite pentru a savura muzica și anume romanțele.

CIR- ul și asociațiile "Speranța","Maramureș-Slatina (Solotvino)" cu sustinerea Consulatului român din Slatina (Solotvino) au reușit să organizeze încă o dată o seară plăcută pentru toți.

Au interpretat romanțele renumite dar și cele mai puțin cunoscute, s-a cântat în limba română, rusă, ucraineană și maghiară. Amatori și interpreții locali au fost prezenți la această întâlnire și fiii satului cum e Ilie Triple de la Chișinău, un iubitor de romanțe și interpret colosal dar și un vrednic copil al baștinei.

Corul bisericesc este inegalabil, fără el nici că se putea, vocile lor răsunau departe de sală. Profesoarele de la școala de arta ne-au arătat măiestria vocii și toți cei prezenți au putut să-și găsească melodia îndrăgită fredonând încet acele versuri.

Asemenea întâlniri de suflet sunt benefice acum când ritmul vieții e grabnic și poti pentru câteva clipe sa rămâi departe de viață cotidiană. Romanțele sunt strunele sufletului, reflectate în cuvinte și aici la Slatina mai se aude ecoul lor macar o dată pe an.

Georgeta MARINA pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 461

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți