Cultură
18 noiembrie 2020

Secretarul de stat Ovidiu Burdușa a susținut o video-conferință cu lideri ai mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina

Secretarul de stat Ovidiu Burdușa a susținut o video-conferință cu lideri ai mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina

Secretarul de stat Ovidiu Burdușa a susținut o video-conferință cu lideri ai mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina, reprezentând comunitățile din Cernăuți, Transcarpatia și Odesa, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În deschiderea discuțiilor, secretarul de stat a trecut în revistă acțiunile proprii derulate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni în beneficiul etnicilor români din cele trei regiuni ale Ucrainei, precum și proiectele realizate de asociații cu sprijinul financiar nerambursabil acordat de statul român.

Reprezentanții mediului asociativ au apreciat finanțările nerambursabile primite din partea României pentru realizarea proiectelor și acțiunilor pe care le derulează în scopul conservării, promovării și afirmării identității etnice, lingvistice și culturale a etnicilor români din Ucraina.

Unul dintre subiectele abordate s-a referit la propunerile mediului asociativ al etnicilor români din Ucraina pe marginea Ghidului Beneficiarului 2021, document aflat în dezbatere publică.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Foto - pagina de Facebook a SGG-DRP


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 197


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți