Cultură
Redactor: Marin Gherman
20 aprilie 2022

Studenți din regiunea Cernăuți la Universitatea din Suceava: burse de la companii private, oportunități de angajare

Studenți din regiunea Cernăuți la Universitatea din Suceava: burse de la companii private, oportunități de angajare
20 aprilie 2022

Studenți din regiunea Cernăuți la Universitatea din Suceava: burse de la companii private, oportunități de angajare

De câțiva ani cel mai mare producător de băuturi alcoolice din România Alexandrion Group este un partener al Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. După declanșarea războiului din Ucraina, compania Alexandrion prin Fundația Alexandrion a oferit burse studenților din Ucraina, dar și diverse oportunități de angajare după absolvire.

Facultatea de Inginerie Alimentară

„Facultatea de Inginerie Alimentară a fost înființată în 2002, dar practic istoria noastră începe acum 45 de ani, când a apărut primul program de studii în domeniul alimentar la Suceava”, susține decanul acestei facultăți din cadrul USV, prof. Mircea Oroian. Facultatea are patru programe de studii de licență: ingineria produselor alimentare, controlul și expertiza produselor alimentare, protecția consumatorului și a mediului și, din 2020 – științele gastronomice.

„Absolvenții facultății noastre s-au integrat pe piața muncii în România, în Republica Moldova, în Uniunea Europeană, chiar și în SUA, unul dintre absolvenții noștri este director tehnic la o fabrică de drojdie din China. Practic noi nu pregătim specialiști doar pentru piața locală, ci pregătim absolvenți care să se poată integra la nivel european și internațional”, a spus Mircea Oroian.

2 studente din regiunea Cernăuți, menționate de Alexandrion Group

Iana Bodian, originară din Tărăsăuți, regiunea Cernăuți, studiază controlul și expertiza produselor alimentare. După începerea războiului ruso-ucrainean, a fost contactată de reprezentanții Alexandrion Group. I s-a oferit o bursă de sprijin, a fost invitată la un Internship care va avea loc în curând, după care va avea posibilitatea să devină angajata companiei.

„Este foarte important pentru noi, studenții de la facultate, că avem posibilitatea să ne angajăm în câmpul muncii după absolvire, mai ales pe profilul nostru”, a menționat Iana.

Andreea Haina este originară din satul Târnauca, regiunea Cernăuți, studiază la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, specialitatea ingineria produselor alimentare. Beneficiază de o bursă de sprijin pentru studenții din Ucraina, acordată de Fundația Alexandrion.

„Am vizitat fabrica Alexandrion, am făcut cunoștință cu președintele fabricii și cu foarte mulți specialiști de acolo. A fost o experiență de neuitat”, povestește Andreea.

Întrebată de jurnaliștii BucPress dacă vor accepta oferta de muncă de la Alexandrion Group, studentele, originare din regiunea Cernăuți au răspuns afirmativ.

Merită menționat faptul că prin intermediul Fundației Alexandrion, sprijinită de compania cu același nume, Iana și Andreea s-au implicat în diverse proiecte sociale și umanitare. Fundația Alexandrion premiază excelența în fiecare an.

O relație de parteneriat universitate – angajatori

Adriana Dabija este profesor la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Ține foarte mult la parteneriatele viabile și constructive ale universităților cu angajatorii.

„Alexandrion Group își dorește o colaborare îndelungată cu noi în domeniul proiectelor de cercetare, întership-uri, angajării absolvenților noștri și în alte domenii”, susține Adriana Dabija.

Facultatea a fost implicată în diverse competiții locale, naționale și internaționale. „Una dintre competiții este  Ecotrophelia, de creare a produselor eco-inovative. Facultatea noastră a obținut medalia de argint la nivel european în 2014 și a reprezentat România la această competiție de 3 ori”, a spus Adriana Dabija, profesor la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Alexandrion Group a fost sponsorul principal la prima ediție a Fia Food Fest, oferind cadouri participanților. „Ei sunt în mod constant interesați de absolvenții noștri”, a spus Adriana Dabija, un cadru didactic universitar cu o experiență bogată în domeniu și care, după cum menționează studentele din Ucraina, este un adevărat deschizător de drumuri pentru tinerii specialiști.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 652


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți