Cultură
Redactor: Marin Gherman
15 aprilie 2022

Suceava-Odesa: conferința Internaționala a Studenților „Cooperare transfrontalieră - Experiențe și perspective”

Suceava-Odesa: conferința Internaționala a Studenților „Cooperare transfrontalieră - Experiențe și perspective”
15 aprilie 2022

Suceava-Odesa: conferința Internaționala a Studenților „Cooperare transfrontalieră - Experiențe și perspective”

La Suceava se desfășoară conferința internațională a Studenților ”Cooperare transfrontalieră - Experiențe și perspective” în cadrul proiectului ”Cooperare transfrontalieră educațională universitară româno-ucraineană - UNIV.E.R-U”, finanțat de UE prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 (Cod EMS ENI 2SOFT/1.1/115).

Partenerii proiectului sunt Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Națională Politehnică din Odesa. Acest eveniment cu impact transfrontalier, desfășurat în perioadfa 15-16 aprilie, își propune să reunească studenți din domenii variate dar interesați de cooperarea transfrontalieră. Prezenți la conferință, reporterii BucPress Cernăuți, au menționat un mare interes al studenților și comunităților academice față de tematica abordată în cadrul evenimentului.

Conferința a fost structura în felul următor: două paneluri dedicate studenților participanți în Școlile de Iarnă și de Vară din cadrul proiectului UNIV.E.R-U și cel de-al treilea panel dedicat tuturor studenților celor două Universități partenere care doresc să dezbată subiecte pe tema cooperării transfrontaliere în perioada actuală.

Evenimentul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor, desfășurându-se și în format onsite în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava și cu extensie online cu Universitatea Națională Politehnică din Odesa.

Proiectul UNIV.ER-U, desfășurat la Suceava și Odesa îș propune dezvoltarea și îmbunătățirea sistemului de învățământ superior în aria de acțiune a programului prin cooperarea transfrontalieră în beneficiul direct al studenților, al comunităților academice și al minorităților românești / ucrainene, sporind și mai mult capacitatea cetățenilor din cele două comunități aflate la graniță de a înțelege lumea din jurul lor și pentru a manifesta o adaptabilitate ridicată la dinamica actuală.

În cadrul conferinței studenții din cele două universități au discutat despre perspectivele colaborării transfrontaliere, relațiile bilaterale și europenizarea practicilor de cooperare. Proiectul a mai inclus desfășurarea unor școli de vară și de iarnă pentru studenți, masteranzi și doctoranzi, iar conferința din 15-16 aprilie a reprezentat un eveniment cu impact transfrontalier.

La deschiderea conferinței au luat cuvântul lect. univ. dr. Marcela Șlusarciuc, coordonator de proiect de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mykhailo Lebid, coordonator de proiect al instituției superioare de învățământ din Odesa, Cezar Grozavu, director executiv BRCT Suceava, Florin Pintescu, prof. univ. decanul Facultății de Istorie și Geografie USV ș.a. 

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 415


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți