Cultură
Redactor: Mariana Struț
24 ianuarie 2022

Teatrul din Cernăuți ar putea fi inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO

Teatrul din Cernăuți ar putea fi inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO
24 ianuarie 2022

Teatrul din Cernăuți ar putea fi inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO

Edificiile Patrimoniului Mondial UNESCO sunt valori culturale și naturale remarcabile care sunt considerate moștenirea întregii omeniri.

Potrivit Oleksiy Honcharenko, membru al Radei Supreme a Ucrainei, Teatrul Cernăuți ar putea fi inclus în Lista preliminară a Patrimoniului Mondial UNESCO, transmite Agenția BucPress, citând ACC.

„Asta se precizează în răspunsul Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei la solicitarea parlamentară. În special, am cerut să fie incluse edificiile din Cernăuți și Odesa, care au fost construite sub auspiciile firmei de arhitectură „Fellner și Halmer”, în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, a spus Goncearenko.

Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei a raportat că Administrația Regională de Stat Cernăuți este pregătită să se alăture pregătirii cererilor pentru includerea Teatrului Ucrainean de Muzică și Dramă ”Olga Kobâțeanska” din Cernăuți și Teatrului Național Academic de Operă și Balet „Roabă legendară” din Odesa pe Lista preliminară a UNESCO. Numai după aceasta Teatrele vor putea fi incluse pe lista permanentă.

În special, Ministerul Afacerilor Externe a dat asigurări că va oferi toată asistența posibilă în depunerea dosarelor de nominalizare către Comitetul Patrimoniului Mondial UNESCO.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 341


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți