Cultură
Redactor: BucPress
14 februarie 2022

Tinerii din Berestea, regiunea Cernăuți, i-au adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru

Tinerii din Berestea, regiunea Cernăuți, i-au adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru
14 februarie 2022

Tinerii din Berestea, regiunea Cernăuți, i-au adus un omagiu marelui poet Grigore Vieru

Promotor al dragostei de limbă, de mamă și de plai. Sunt cuvintele care îl caracterizează în totalitate pe marele poet basarabean Grigore Vieru, care la 14 februarie a.c., ar fi împlinit 87 de ani.

Un omagiu i-a fost adus poetului iubitor de neam și în frumoasa localitate Berestea din regiunea Cernăuți, unde în incinta bibliotecii a fost organizat un eveniment de comemorare, transmite Valea Prutului.

Organizată de frații Alexandru și Andrei Cociurca, ambii membri ai Societății culturale „Valea Prutului”, manifestarea s-a bucurat de participarea tinerilor din localitate.

În cadrul acestui eveniment tinerii au declamat cu dragoste poeziile lui Grigore Vieru despre copilărie, limbă, neam, mamă.

„Trebuie să păstrăm mereu în inimă și în suflet valorile neamului nostru, să știm că avem persoane care ne reprezintă neamul și că suntem un popor frumos, puternic cu persoane remarcabile. Să ne amintim măcar odată pe an de ei”, spune Alexandru Cociurca, subliniind că asemenea evenimente sunt de o importanță majoră pentru păstrarea patrimoniului cultural și a valorilor naționale.

Grigore Vieru a trăit mereu în limba română. Chiar dacă poetul s-a stins în anul 2009, poeziile sale continuă să reprezinte un îndemn de a ne iubi pământul natal, casa părintească și chipul mamei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 361


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți