Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
29 octombrie 2020

Transcarpatienii se pregătesc pentru Ziua Comemorării – Sărbătoarea tuturor sfinților

Transcarpatienii se pregătesc pentru Ziua Comemorării – Sărbătoarea tuturor sfinților

În mod tradițional, în ultimele zile înainte de 1 noiembrie, localnicii curăță mormintele rudelor decedate și le decorează cu flori de toamnă - crizanteme.

Pe piața centrală din Mucacevo este expusă o varietate uimitoare de accesorii rituale: flori și coroane artificiale, coroane vii de ace și conuri de pin, lumânări diverse. Dar cele mai căutate sunt florile  proaspete - acestea sunt aici pentru orice gust și buget.

Cea mai mare varietate de crizanteme în ghivece: prețul pentru cel mai mic începe de la 15-20 grivne. Ghivecele de dimensiuni medii sunt estimate la 60-70 grivne, iar cele mai mari - 100 și 150 grivne. De asemenea, vând crizanteme albe crețe și galbene luxuriante.

Ele pot fi achiziționate pe piață pentru o medie de 10 grivne  bucata. Furnizorii spun că în mod tradițional mai aproape de Ziua Comemorării celor  plecați la ceruri  florile vor fi puțin mai scumpe. Dar vor fi cei mai ieftini pe 1 noiembrie, pentru că a doua zi își vor pierde relevanța.

În pofida faptului că sărbătoarea este una catolică, la ea participă toți locuitorii regiunii Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 258


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți