Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
19 octombrie 2020

Un chitarist originar din Transcarpatia a devenit Ambasador al Păcii

Un chitarist originar din Transcarpatia a devenit Ambasador al Păcii

La Budapesta, Federația Mondială a Păcii i-a acordat virtuosului chitarist, compozitor, expert în istoria artei de origine transcarpatică Ferenc Bernat titlul de Ambasador al Păcii. Acest lucru este menționat pe pagina muzicianului.

Un ambasador al păcii este o persoană care se dedică unei vocații și întărește valorile universale, morale și familiale, relațiile interconfesionale și interetnice, promovează reînnoirea Națiunilor Unite și creează o cultură a păcii.

Ferenc Bernat s-a născut în Ucraina, a absolvit Universitatea de Stat de Arte din Harkov.

Acum trăiește la Budapesta, este un muzician-virtuos de concert recunoscut la nivel internațional, compozitor și profesor de chitară clasică.

Este laureat al numeroaselor premii de stat din Ungaria și laureat al concursurilor internaționale de muzică.

De mulți ani, artistul susține concerte de caritate pentru a ajuta diverse organizații, spitale, orfani etc. În 2014-15 a susținut mai multe concerte pentru a ajuta Ucraina.

Sprijină tânăra generație de muzicieni talentați din familii cu venituri mici. Organizator de festivaluri și concerte pentru tinere talente.

Chiar și în timpul carantinei de primăvară din 2020, a condus lucrări de mecenat, și anume, a fondat concursul de muzică online din Ucraina „Apoyando Art” în sprijinul tinerelor talente din Ucraina. La această competiție, participanții au primit premii în bani. Maestrul intenționează să organizeze această competiție în fiecare an.

În 2017 a fost ales membru de onoare al Asociației chitariștilor din Uniunea Națională de Muzică All-Ukrainian.

Ferenc este un vizitator frecvent în țara sa natală. În Societatea Filarmonică Regională Transcarpatică susține concerte solo cu orchestre de cameră și simfonice ale Filarmonicii.

Așa cum spune compatriotul nostru însuși: „Am primit multe din Ucraina, inspirându-mă din natura transcarpatică, de la profesorii mei am primit o educație extrem de profesională, dragoste și devotament față de munca lor, datorită cărora am fost recunoscut în întreaga lume".

După ce a primit titlul de ambasador al păcii, Ferenc Bernat a scris pe pagina sa de Facebook: "Vă mulțumesc din suflet pentru că m-ați recunoscut demn de acest premiu. Voi continua misiunea caritabilă cu o vigoare reînnoită și cu un devotament și mai mare".

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 167


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți