Cultură
10 februarie 2021

Un scuar din orașul Cernăuți va purta numele lui Mihai Eminescu

Un scuar din orașul Cernăuți va purta numele lui Mihai Eminescu
10 februarie 2021

Un scuar din orașul Cernăuți va purta numele lui Mihai Eminescu

Un scuar din bătrâna urbe cernăuțeană ar putea fi denumit în cinstea poetului nepereche, Mihai Eminescu. Este vorba de scuarul de pe strada Universității 7, pe teritoriul căruia se află monumentul Luceafărului poeziei românești.

Potrivit agenției de știri BucPress, proiectul de hotărâre cu privire la atribuirea denumirii scuarului a fost înregistrat la Secția de Protecție a Patrimoniului Cultural a Primăriei Cernăuți și urmează să fie examinat de Consiliul Orășenesc Cernăuți.

În afară de scuarul „Mihai Eminescu” în centrul orașului Cernăuți ar putea să apară și scuarul „Ferenc Liszt”, compozitor maghiar care a susținut un concert în 1847 în capitala Bucovinei istorice.

De menționat că inițiativa cu privire la atribuirea denumirii de „Mihai Eminescu” pentru scuarul de pe strada Universității 7 aparține Consiliului Național al Românilor din Ucraina, care reunește peste 20 de asociații național-culturale și organe de presă din regiunile Cernăuți, Transcarpatia și Odesa.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 809


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți