Cultură
Redactor: Mariana Struț
18 mai 2020

Ziua cămăşii brodate ucrainene, sărbătorită la Cernăuți

Ziua cămăşii brodate ucrainene, sărbătorită la Cernăuți

Conform tradiției, în cea de-a treia zi de joi a lunii mai, în Ucraina este marcată Ziua cămășii brodate  „Vişivanka”– un simbol național al ucrainenilor din întreaga lume.

Cofondatoarea acestei sărbători Lesia Voroniuk a anunțat pe pagina sa de Facebook că din cauza carntinei nu vor avea loc evenimente în masă, însă unele acțiuni se vor desfășura on-line.

„Rugăm să vă pregătiți cămașa din seară, dimineața, în data de  21 mai să vă treziți cu dispoziție bună, serviți cafeluța sau ceaiul, vă îmbrăcați în cămașa cusută, faceți poze extraordinare și le postați pe rețelele de socializare cu hashtag #деньвишиванки2020”, a specificat Lesia Voroniuk.

Pe reațeaua Facebook de ziua internațională a cămășii cusute vor avea loc on-line acțiuni între orele 12 – 14 discuții cu ucraineni care sunt împrăștiați prin lume cu genericul „Ziua cămășii cusute unește”, de la 19:30 până la 20:45 – vizionarea filmului „Moștenirea națiunii”, și între

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 626


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2021 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți