Cultură
Redactor: Marin Gherman
15 octombrie 2019

Ziua satului Hreațca din regiunea Cernăuți – zi de suflet și tradiții românești

Ziua satului Hreațca din regiunea Cernăuți – zi de suflet și tradiții românești

Ziua de 11 octombrie a.c. a fost zi de sărbătoare pentru locuitorii satului Hreațca din Ținutul Herța, regiunea Cernăuți, care au sărbătorit ziua satului natal, informează Agenția BucPress.

Evenimentul a coincis și cu Ziua Recoltei acestei toamne bogate pe meleagurile Ținutului Herța. Gazdă și moderatoare a evenimentului a fost doamna Emilia Matei, primar al localității.

Printre oaspeţii de onoare la manifestare, remarcăm prezența domnului Victor Iavețchi, Șefului interimar la Administrația Raională de Stat Herța, domnul Victor Ciuclea, Președintele Consiliului Raional, domnul Țurcan Vasile, Primarul satului Ostrița, precum și doamna Lilia Iastremschi, Primar al satului Țureni.


Slujba bisericească, de binecuvântare a locuitorilor și a roadei bogate a toamnei, a fost oficiată de un sobor de preoți, condus de Părintele Protopop al Raionului Herța, Pavel Dumitru, dar și de Preotul Paroh Contantin Petru și Protoiereul Ioan Petru, ce slujesc la Biserica cu Hramul Sfinților Mihail și Gavril din localitate, potrivit unui comunicat al Consulatului General al României la Cernăuți.

A urmat un spectacol pe scena Casei de Cultură, unde cântecele populare culese din străvechea vatră nord-bucovineană au fost aduse pe scenă de interpreți și culegători de folclor renumiți în regiune, dar și din România, cum sunt Ilie Caraș, cetățean de onoare al localității, Orchestra „Plaiurile Herței”, dirijată de maestrul Ilie Crâșmaru, Grupul Vocal ,,Stejăreii’’ din Hreațca, Ansamblul de dansuri ,,Alunelul’’ din Horbova și soliștii Victoria Sava, Serafima Tululiuc, Olga Ceucă, Alina Chiruță și Alexandru Timcu, care au oferit spectatorilor o seară autentic românească.


Consulatul General al României la Cernăuți a fost reprezentat de către doamna Consul General Irina Loredana Stanculescu, care a felicitat pe locuitorii satului pentru această frumoasă sărbătoare și le-a dăruit un buchet de flori tricolore.

Organizatoarea acestei manifestări culturale a fost Emilia Matei, primarul satului Hreațca, care an de an organizează cu atâta însuflețire și dragoste această sărbătoare, căreia îi urăm mulți ani la cârma satului și la cât mai multe evenimente culturale pe viitor.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 547

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți