Cultură
Redactor: Marin Gherman
09 noiembrie 2018

Ziua satului Vancicăuți, regiunea Cernăuți, sărbătorită de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe stil vechi

Ziua satului Vancicăuți, regiunea Cernăuți, sărbătorită de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe stil vechi

La 8 noiembrie 2018 a fost sărbătorită ziua satului Vancicăuți, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți. Sărbătoarea satului a avut loc de Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe stil vechi – informează  Agenția BucPress.

La căminul cultural din sat a avut loc spectacolul „Vancicăuți – un colț de rai”: muzică populară, folclor autentic, dansuri moderne, discursuri cu mesaje de felicitare pentru nouasulițeni.  

Au luat cuvântul și reprezentanții Consulatului General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, consulat general și ministrul consilier, Ionel Ivan, aducând sincere felicitări tuturor vancicăuțenilor și prietenilor acestora din Ucraina, România, Republica Moldova și din întreaga lume.


Potrivit jurnalistului Valică Barbazan, Ansamblul folcloric „Stejărelul” al clubului de copii din Botoșani, filiala Darabani, au fost invitați la Vancicăuți, unde au susținut un program artistic. Copii din ansamblu au plantat doi puieți de stejari în frumoasa localitate din nordul Basarabiei.

Pe scena casei de cultură, în afară de Ansamblul folcloric „Stejărelul”, au mai urcat artiști din Vancicăuți, Costiceni, Marșinți, Mămăliga, Țureni și alte localități din regiunea Cernăuți.

BucPress

Foto - Valică Barbazan 


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 444

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți