Cultură
Redactor: Marin Gherman
24 ianuarie 2022

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Cernăuți

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Cernăuți
24 ianuarie 2022

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Cernăuți

La Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi a fost sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române. Acum 163 de ani sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza Ţara Românească şi Moldova au creat un singur stat.

Evenimentul moderat de Iurie Levcic, președintele  Centrul Bucovinean de Artă, a inclus lansări de carte, o mică prelegere despre evenimentul istoric din 1859, un spectacol de cântece patriotice, susținut de grupul vocal „Perla”, demonstrarea unui documentar despre „Mica Unire”. Alături de membrii comunității românești din nordul Bucovinei a sărbătorit  Ziua Unirii Principatelor o delegație din România, compusă din oameni de cultură, primari și cadre didactice. La eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților locale.  

Președintele Consiliului raional Cernăuți Ruslan Domnițac a adus felicitări organizatorilor pentru desfășurarea acestui eveniment, mulțumind instituțiilor statului român pentru sprijinit și parteneriat.

Consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu, și-a exprimat înalta apreciere tuturor românilor din regiunea Cernăuți care păstrează vie memoria istorică și contribuie la promovarea valorilor culturale românești. Irina Loredana Stănculescu a fost felicitată de cei prezenți cu prilejul zilei de naștere. Născută de Ziua Unirii Principatelor Române, Irina Loredana Stănculescu, a realizat o serie de proiecte de impact pentru comunitatea românească din Ucraina, promovând mereu și peste tot concilierea, dragostea, toleranța și pacea, atât de căutate în ziua de astăzi.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu


Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 401


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți