Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 mai 2022

„Aproape că nu există apartamente ce închiriat” în vestul Ucrainei

„Aproape că nu există apartamente ce închiriat” în vestul Ucrainei
05 mai 2022

„Aproape că nu există apartamente ce închiriat” în vestul Ucrainei

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, 7,7 milioane de ucraineni  au fost strămutați în interior de la începutul invaziei ruse pe scară largă. Din sud, est și nord, oamenii caută refugiu, în special în regiunile de vest ale Ucrainei.

Din cauza cererii, prețurile de închiriere s-au dublat cel puțin în primele săptămâni ale  legii marțiale. Agenții imobiliari au spus Audiovizialului public, ce prețuri sunt în  a treia lună a războiului.

În Ujgorod, dacă înainte de 24 februarie era posibil să se închirieze un apartament cu o cameră pentru 300 de dolari, acum costă 500 de dolari. Agentul imobiliar local Tetyana Yurychko spune, că  acum prețurile au devenit puțin mai mici decât în prima lună a legii marțiale, dar nu au revenit la nivelurile de dinainte de război. În medie, chiria este acum mai mare cu 200-300 de dolari.

„Sunt apartamente  care au fost închiriate cu 200 de dolari înainte de război, iar acum – costă 500 de dolari. Într-o clădire nouă poate fi un apartament cu 1.000 de dolari. Înainte de război, chiria lui ar fi fost probabil 500 de dolari”.Dacă, de exemplu, un apartament de două camera putea fi achiziționat cu  38.000 de dolari, acum – cu 43.000”

"Oamenii închiriază pentru o lună pentru că nu știu ce va urma. Luna trece - continuă să închirieze. N-a plecat nimeni dintre acei ce au închiriat", spune. Tatiana. O casă se putea cumpăra  cu  250 de mii de dolari – acum cu  280 de mii. Într-un bloc nou, de exemplu, prețul pe metru pătrat era de 1000 de dolari, și a devenit 1200-1300”.

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 216


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți