Economie
08 mai 2019

Transcarpatia – cel mai mare exportator de mărfuri din Ucraina în Uniunea Europeană

 Transcarpatia – cel mai mare exportator de mărfuri din Ucraina în Uniunea Europeană

Regiunea Transcarpatia  este unica  în Ucraina, unde circa  100% din exporturi revin țărilor  Uniunii Europene, potrivit corespondentului BucPress.

Deja pentru al treilea an la rând, regiunea conduce ratingul celor mai mari exportatori de bunuri pe piața europeană. În 2018 țărilor-membre ale  UE le revenea  95,5% din livrările  externe ale regiunii. Conform datelor  proiectului infografic al Reprezentanței UE cu privire la perspectivele și beneficiile  zonei de comerț liber  U open  UE, în comparație cu anul 2017, această cifră a crescut cu 2,4%. Cea mai mare pondere în exportul de mărfuri din Transcarpatia către Uniunea Europeană are grupul  de produse "mașini, echipamente, mecanisme și echipamente electrice". Potrivit Biroului  Central de Statistică din regiunea Transcarpatia  cei mai mari importatori europeni de bunuri din Transcarpatia sunt Ungaria - 56,1%, Germania - 7,9% și Slovacia - 6,2% din totalul exporturilor, informează expertul  UopenEU,  Irina Iurcenko.

Corespondentul BucPress, Elvira Chilaru, precizează că zona de comerț liber extinsă  între Ucraina și Uniunea Europeană funcționează din 2016. Ea contribute la  dezvoltarea comerțului național cu țările europene, căci  în ultimii trei ani, circulația de mărfuri dintre Ucraina și UE a sporit cu 12,2 miliarde euro. Toate regiunile au devenit parteneri  în relațiile comerciale  cu Uniunea Europeană, dar procentul exportului variază. Cei mai mari indicatori de export le au regiunile Transcarpatia (95,5%), Volin (79,3%) și Lviv (78,6%). Cele mai puțin vând  în UE  regiunea Harkiv (23,6%), regiunea Mykolaiv (22,2%) și regiunea Kirovograd (22,2%). Principalele grupuri de mărfuri din structura exporturilor ucrainene către piața Uniunii Europene sunt mașinile, echipamentele și mecanismele; lemn și articole din lemn; metale neprețioase; produse din industria chimică și ramurile conexe,  produse de origine vegetală.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 502

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți