Economie
18 martie 2021

4 grivne pentru un kg de plastic: în perioada carantinei a crescut prețul materialelor reciclabile în Transcarpatia

4 grivne pentru un kg de plastic: în perioada carantinei a crescut prețul materialelor reciclabile în Transcarpatia
18 martie 2021

4 grivne pentru un kg de plastic: în perioada carantinei a crescut prețul materialelor reciclabile în Transcarpatia

În urma faptului că acum granițele sunt practice închise, a crescut cererea de materii prime interne (deoarece nu se aduce  un analog ieftin din străinătate).

Am  vizitat cea mai mare întreprindere din Transcarpatia, care se ocupă de procurarea și prelucrarea materiilor prime secundare. Ruslan Schwartz, directorul stației de reciclare Proektnaya 3, spune că transcarpatienii au început să aducă mai mult  gunoi, deoarece sunt în carantină și își fac curățenie în locuințe.

Pe de altă parte, multe întreprinderi (cafenele și restaurante) au fost închise și cantitatea de folie, carton și sticlă  de la ele  a scăzut în consecință. Deși carton din supermarketuri se aduce mult mai mult.

Compania a semnat un acord cu două comune transcarpatice pentru a prelua materii prime, a oferi confort și a prelua materii prime gata adunate. Banii vor fi virați comunelor teritoriale. Compania are posibilitate de a colecta materii prime secundare în întreaga regiune, deși acest lucru necesită anumite eforturi.

Un total de 120 de tone de plastic pot fi prelucrate pe lună (există o linie separată de prelucrare a sticlelor de plastic). În prezent, se așteaptă creșterea temperaturii atmosferice pentru a o porni.

Ruslan Schwartz specifică că nivelul de conștientizare a transcarpatieneilor  se schimbă spre  bine, mulți oameni sunt interesați de subiectul sortării. Mai multe campanii  sunt planificate să fie organizate  în această primăvară, gunoiul colectat în timpul lor va fi parțial reciclat, iar o parte va fi trimisă în alte etape de reciclare.

În ceea ce privește prețurile, acestea au crescut semnificativ  datorită faptului că există cerere de materii prime interne (nu se importă gunoi din străinătate, așa cum a fost până în 2020). Acum compania are următoarele prețuri:

Flacon PET - 4 grivne / kg, Carton - 1,70 grivne  / kg, Hârtie albă (cărți, reviste, ziare) - 2,00 grivne  / kg, Sticlă de bere (numai ucraineană) - 0,40 copeici / bucată,

Sticlă soartă  - 0,20 copeici / kg, Folie  - 1 UAH / kg, Borcane de aluminiu  - 4 grivne / kg, alte tipuri de plastic (sau mix) - 1 grivnă  / kg.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 518


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți