Economie
Redactor: Elvira Chilaru
06 iulie 2021

500 de transcarpatieni au participat la acțiunea de curățare a lacului Vilșani de pungi de plastic

500 de transcarpatieni au participat la acțiunea de curățare a lacului Vilșani de pungi de plastic
06 iulie 2021

500 de transcarpatieni au participat la acțiunea de curățare a lacului Vilșani de pungi de plastic

În fiecare an, la 3 iulie, este marcată  Ziua Mondială fără pungi de plastic. O pungă de plastic este realizată într-o secundă,  este utilizată aproximativ 20 de minute și se descompune în natură timp de 300 de ani. Plasticul provoacă mari daune mediului și sănătății umane.

De Ziua Mondială  fără pungi de plastic, a avut loc o campanie de amenajare a teritoriului ecologic pe teritoriul rezervorului Vilșani. Participanții la acțiune au curățat malurile rezervorului de polietilenă și alte deșeuri menajere solide. Gunoaiele au fost imediat sortate și apoi predate pentru reciclare. Aproximativ 500 de participanți au luat parte la acțiune.

"Reprezentanții comunității teritoriale Kolochava împreună cu activiștii de mediu au curățat în mod repetat zona din jurul lacului de acumulare Vilșani în acest an", a declarat Vasyl Hudyneț, șeful consiliului local Kolochava.

„Dar amploarea poluării necesită acțiuni regulate de masă în acest loc pitoresc. Sunt foarte recunoscător tuturor celor care s-au alăturat muncii grele. Comunitatea Kolochava a stabilit deja transportarea  plasticului  pentru reciclare. Prin urmare, sper că în viitorul apropiat toată lumea va merge la rezervor doar pentru a admira peisajul și a se relaxa. Locuitorii din Valea Tereblyanska ar trebui să înțeleagă că aruncând gunoiul în râu, se otrăvesc pe ei înșiși, pe copiii lor și zona unde  care locuiesc", a spus primarul.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 423


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți