Economie
Redactor: Elvira Chilaru
11 aprilie 2021

58 de mii de copaci, plantați în Transcarpatia într-o singură zi

58 de mii de copaci, plantați în Transcarpatia într-o singură zi
11 aprilie 2021

58 de mii de copaci, plantați în Transcarpatia într-o singură zi

Aproximativ 58 de mii de copaci au fost plantați la 10 aprilie în Transcarpatia, astfel regiunea s-a alăturat proiectului internațional „Greening of the Planet»” („Ecologizarea planetei”), a declarat coordonatorul evenimentului Anna Meleganych.

În total, participanții au trebuit să planteze un milion de copaci într-o sută de țări într-o singură zi.

Bohdan Remeta este voluntar al campaniei „Greening of the Planet»”. A venit în Parcul Bozdoș pentru a planta copaci. El spune: nu este prima dată când se alătură unui astfel de eveniment.

"Am aflat despre acțiune din rețelele de socializare. Am participat și anul trecut. Sunt foarte bucuros că pot să mă alătur acestei acțiuni globale. Astăzi am luat parte doar în această locație, anul trecut am luat parte și la Cariera din Radvanka (suburbia  Ujgorodului)", a spus Bohdan Remeta.

Inițiatorul acțiunii internaționale a fost Ucraina, spune co-organizatorul evenimentului din Ujgorod,  Anna Sabadosh: "Este inițiativa Ucrainei. Cu toții înțelegem că copacii sunt plămânii planetei, natura  - este locul unde  conviețuiesc animalele,  plantele, ele dau protecție împotriva zgomotului, purifică aerul și ne dau oxigen. Oamenii se alătură, respectând  cerințele  carantinei, mențin distanța, avem și măști și antiseptice, îi încurajăm pe toți să planteze singuri, puteți chiar să plantați un copac într-o curte privată, în sector, să-l înregistrați pe site-ul Greening of the Planet, oferiți-i o geolocalizare și, astfel, alăturați-vă proiectului internațional masiv".

Potrivit coordonatorului, o astfel de acțiune a avut loc în Transcarpatia pentru a doua oară. Anul trecut, spune el, au fost plantați de două ori mai mulți copaci în Ucraina în loc de un milion prevăzut.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 344


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți