Economie
Redactor: Mirela Amarie
08 aprilie 2022

7 miliarde de euro de ajutor financiar pentru Ucraina

7 miliarde de euro de ajutor financiar pentru Ucraina
08 aprilie 2022

7 miliarde de euro de ajutor financiar pentru Ucraina

Ucraina așteaptă să primească aproximativ 7 miliarde de euro de asistență financiară externă, din care 3 miliarde de euro au fost deja transferați.

Acest lucru a fost anunțat de ministrul de Finanțe, Serhiy Marcenko, în timpul unei conferințe la Centrul Media Ucrainean de Criză.

 El a menționat că de la începutul războiului, guvernul a sechestrat bunuri în valoare de 180 de miliarde UAH.

În prezent, în vederea obținerii de finanțare externă, sunt în desfășurare negocieri majore cu Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială pentru stabilirea unui mecanism de asistență colectivă pentru Ucraina.

De exemplu, Banca Mondială creează un fond fiduciar la care poate contribui orice țară. Posibilitatea de a transfera drepturi speciale de împrumut de la țările care au primit aceste fonduri ca răspuns la pandemia de COVID-19 este în discuție cu FMI. Ucraina le va putea primi fie sub formă de grant, fie sub formă de împrumut.

În plus, guvernul poartă discuții bilaterale cu o serie de țări. În special, există deja acorduri pentru a primi 500 de milioane de dolari din Canada, joi a fost semnat cu Germania un acord în valoare de 150 de milioane de euro, iar săptămâna trecută - cu guvernul francez în valoare de 300 de milioane de euro.

„Astăzi vorbim de un total de circa 7 miliarde de euro, dintre care aproximativ 3 miliarde de euro au fost deja primiți”, a spus Marcenko.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 229


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți