Economie
Redactor: Elvira Chilaru
05 aprilie 2021

80 de km de drumuri de frontieră vor fi reparate în anul curent în Transcarpatia

80 de km de drumuri de frontieră vor fi reparate în anul curent în Transcarpatia
05 aprilie 2021

80 de km de drumuri de frontieră vor fi reparate în anul curent în Transcarpatia

Datorită programului „Marea construcție”, anul trecut au fost reparate 150 km de drumuri de infrastructură de frontieră. În 2021 activitatea va continua.

Anul acesta, 80 km de drumuri care duc la punctele de control și trecere a frontierei vor fi reparate, potrivit Administrației regionale de stat transcarpatice.

Drumul R-53 duce la granița cu Slovacia. 3,5 km de drum vor fi reparați la intrarea în punctul de control Maly Berezny - Ublya. Lucrările sunt programate să înceapă în al treilea trimestru al anului 2021, fiind realizate în cadrul unui proiect de finanțare al UE.

În cadrul programului de reparații capitale, medii și celor derulate în prezent  13 km de autostradă M-08 vor reprezenta centura  orașului Ujgorod, inclusiv intrarea în punctul de control „Ujgorod” - Vyshne Nemetske.

Este planificată repararea autostrăzii internaționale M-06 Kiev - Chop, în interiorul căreia pavajul va fi restaurat pe o porțiune de 5 kilometri pe drumul către punctul de control "Tisa" - Zahoni. De asemenea, sunt în curs negocierile cu partea maghiară pentru repararea podului peste râul Tisa, care leagă cele două puncte de control.

Anul acesta, 35 km de autostradă M-25 la punctul de control Solomonovo-Velyka Dobron-Yanoshi cu acces la punctul de control Kosino sunt în curs de reparare. Lucrările pe amplasamentul din satul Yanoshi au început la jumătatea lunii martie, actualele reparații medii, care implică și restaurarea intrării la punctul de control „Kosino”.

Pe drumul de control Velyka Dobron – Mucacevo-Beregovo - Lujanka, vor fi refăcute 24,6 km din drumul M-24. Lucrările de reparații includ consolidarea fundației și actualizarea suprafeței drumului. Punctul de control Lujamka este un punct strategic, deoarece va avea acces la viitorul drum de ocolire al orașului Beregovo, a cărui construcție este un proiect comun cu partea maghiară.

Drumul M-26 leagă simultan două țări ale UE - Ungaria și România, așezate între două puncte de control - „Vylok” și „Dyakovo”. Două secțiuni cu o lungime totală de 7,7 km vor fi restaurate în cadrul revizuirii și al mediei actuale.

Dezvoltarea documentației de proiectare și estimare pentru construcția unui nou drum de prima categorie la nivel internațional este în curs. Secțiunea de 10 kilometri urmează să conecteze punctul de control promițător "Dyida" de la granița cu Ungaria și M-24, de la care va fi posibil să se ajungă mai departe pe M-06. Traseul european M-3, care leagă Budapesta și Vasyaroshnamen, ar trebui extins prin noul drum. Și mai departe de-a lungul rutei Kiev - Tăiați în capitala Ucrainei.

Conform propunerilor tehnice, promițătorul punct de control Bila Tserkva de la granița cu România este planificat să fie conectat de autostrada H-09 Mucacevo - Rahău - Bohorodchany - Ivano-Frankivsk - Rohatyn - Bibrka - Lviv în afara satului. Satul Biserica Albă  cu drumul DN 18 Baia - Mare - Sighetu Marmatiei - Borsa - Iacobeni in Romania. Există, de asemenea, planuri de a construi un pod peste râul Tisa, ce va lega două localități românești -Biserica Albă și Sighetu Marmației.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 809


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți