Economie
Redactor: Marin Gherman
16 mai 2019

Ambasadorul UE la Kiev: „ Ucraina nu a utilizat opt miliarde de euro din ajutorul financiar alocat de blocul comunitar”

Ambasadorul UE la Kiev: „ Ucraina nu a utilizat opt miliarde de euro din ajutorul financiar alocat de blocul comunitar”

Ambasadorul Uniunii Europene la Kiev, Hugues Mingarelli, a declarat că Ucraina nu a utilizat opt miliarde de euro din ajutorul financiar alocat de blocul comunitar - scrie Ukrainski Novini.

"UE alocă sume importante în sprijinul reformelor din Ucraina, însă aceşti bani nu sunt întotdeauna folosiţi cât se poate de bine. Trebuie să înţelegeţi că majoritatea acestor fonduri nu sunt utilizate deloc, din varii motive" - a explicat diplomatul, prezent la conferinţa "EU: Future Simple or Future Indefinite", potrivit Rador și Radio Cernăuți.

Potrivit lui Hugues Mingarelli, principalul motiv este lipsa unei capacităţi instituţionale de calitate şi, în acest context, pentru a accelera procesul de cheltuire a fondurilor europene, este nevoie de "presiuni" asupra autorităţilor locale. "Am estimat că opt miliarde de euro, alocate de UE, încă nu au fost cheltuite.

Astfel, înainte de a cere bani suplimentari, cheltuiţi întâi ceea ce a fost deja alocat" - a adăugat reprezentantul UE la Kiev. Agenţia Ukrainski Novini menţionează că, în decembrie 2018, UE a acordat Ucrainei prima tranşă de 500 de milioane de euro din cadrul noului program de asistenţă macrofinanciară.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 350

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți