Economie
Redactor: Elvira Chilaru
30 noiembrie 2021

Amendă de un milion de grivne și confiscare: din România în Ucraina au încercat să aducă un autoturism BMW 2020

Amendă de un milion de grivne și confiscare: din România în Ucraina au încercat să aducă un autoturism  BMW 2020
30 noiembrie 2021

Amendă de un milion de grivne și confiscare: din România în Ucraina au încercat să aducă un autoturism BMW 2020

Colaboratorii departamentului Coordonării și Monitorizării Vămii au verificat legalitatea importului unui autoturism BMW, model 540d XDRIVE, fabricat în 2020, din România pe teritoriul vamal al Ucrainei.

În timpul verificării documentelor de vămuire, vameșii au avut îndoieli cu privire la valoarea reală a mașinii. În acest scop, a fost transmisă o cerere către autoritățile vamale române. Pe baza rezultatelor procesării răspunsului, autoritatea vamală a constatat neconcordanțe cu privire la expeditor, destinatar și informații false necesare pentru determinarea valorii în vamă a acestuia.

Costul autoturismului declarat de cetățeanul Ucrainei, care a efectuat transportul și a depus documentele însoțitoare pentru vămuire, a fost de 27.500 de euro. Potrivit răspunsului autorităților vamale din țara de plecare, s-a stabilit că de fapt autovehiculul a fost achiziționat pentru o sumă mult mai mare - 32.500 euro.

Pe baza informațiilor primite și a verificării efectuate de vamă cu privire la cetățeanul Ucrainei - transportatorul, a fost întocmit procesul verbal  privind încălcarea regulilor vamale conform p. 1 al art. 483 din Codul Vamal al Ucrainei pentru suma totală de 1,05 milioane grivne. Sancțiunea articolului specificat prevede aplicarea pedepsei în proporție de sută la sută din costul mărfurilor și confiscarea acestora.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 351


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți