Economie
Redactor: Elvira Chilaru
10 ianuarie 2022

Amenzi în Ucraina pentru cerințele privind vârsta și sexul în timpul angajării

Amenzi în Ucraina pentru cerințele privind vârsta și sexul în timpul angajării
10 ianuarie 2022

Amenzi în Ucraina pentru cerințele privind vârsta și sexul în timpul angajării

În Ucraina au intrat în vigoare unele modificări la legea publicității, conform cărora angajatorii vor fi amendați pentru indicarea sexului, vârstei, rasei, culorii pielii etc. dorite la  postul vacant, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Ucraina a interzis discriminarea în publicitatea pentru locurile de muncă vacante din 1996. Angajatorii nu pot indica vârsta candidaților, că oferă locuri de muncă doar femeilor sau doar bărbaților de o anumită rasă sau culoare a pielii. De asemenea, este interzisă indicarea originii sociale dorite a candidatului, statutul său de proprietate, locul de reședință.

De acum înainte, angajatorii riscă o amendă de zece salarii  minime pentru nerespectarea acestei reguli. De la 1 decembrie 2021, salariul minim este de 6.500 grivne, adică amenda va fi de 65.000 de grivne.

Amenzile sunt impuse de organul executiv central care monitorizează respectarea drepturilor consumatorilor, anunță  Serviciul de Stat al Muncii.

Angajatorii trebuie să plătească amenda în termen de 15 zile calendaristice de la data predării documentului de la Oficiul de Stat al Muncii. Dacă amenda nu este plătită, aceasta poate fi încasată în instanță.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 394


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți