Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 septembrie 2020

Antreprenorii din regiunea Cernăuți sunt invitați să se alăture proiectului „Pachetul pentru bebeluș”

Antreprenorii din regiunea Cernăuți sunt invitați să se alăture proiectului „Pachetul pentru bebeluș”

Un nou mecanism de primire a compensației monetare pentru asistența unică „Pachetul pentru bebeluș” este lansat în Ucraina de la începutul lunii septembrie, care a fost introdus prin rezoluția Cabinetului de Miniștri din Ucraina din 29 iulie 2020 № 744.

Prin urmare, administrația regională de stat Cernăuți îi invită pe comercianții cu amănuntul și magazinele online să se alăture proiectului-pilot pentru a monetiza această asistență, care se pot alătura implementării proiectului semnând un contract public, postat pe site-ul oficial al Ministerului Politicii Sociale.

Guvernul a decis să monetizeze asistența unică în natură de la 1 septembrie, pe care până acum părinții nou-născuților o primeau ca „Pachet pentru bebeluși”. Aceste pachete vor fi acordate, în continuare, în acele regiuni în care acestea sunt disponibile până când se vor epuiza. Apoi, în loc de pachete, părinții vor primi o plată de compensare monetară în valoare de 5 mii de grivne.

De ce s-a decis să fie înlocuite pachetele cu bani?

„Pachetul pentru bebeluș” sau „cutia pentru bebeluș” este un ajutor unic pentru fiecare nou-născut, care conține lucrurile necesare bebelușului: scutece, șervețele umede, păturică, prosoape, cremă pentru bebeluși etc.

Această asistență a fost introdusă la 1 septembrie 2018 de guvernul de atunci condus de Volodymyr Groysman. Anterior, acestea au fost achiziționate în detrimentul bugetelor regionale, iar în acest an s-a decis să se cumpere în detrimentul bugetului de stat pentru toate regiunile Ucrainei.

1,2 miliarde de grivne urmau să fie alocate de la bugetul de stat pentru achiziționarea de lucruri pentru nou-născuți. 13 participanți au fost invitați să stăpânească aceste fonduri, însă doar patru au fost admiși la licitație, câștigătorul fiind organizația centralizată de achiziții, instituția de stat „Achiziții profesionale”.

Cei care au fost refuzați au mers la Comitetul Antimonopol cu ​​o plângere și la sfârșitul lunii iunie, după examinarea acestor reclamații, comitetul în cauză  a decis anularea procedurii de achiziționare a bunurilor pentru „Pachetul pentru bebeluș”.

Prin urmare, Ministerul Politicii Sociale a decis să introducă un beneficiu în numerar care ar putea compensa acel pachet pentru copiii născuți sau care se nasc în 2020 și care nu au fost sau nu vor fi ajutați cu el.

Cum pot primi părinții ajutorul bănesc?

În primul rând, părinții nou-născuților se adresează sucursalei PrivatBank pentru a deschide un cont și a primi un card social special.

Apoi trebuie să trimită unității structurale de protecție socială a populației o cerere cu documentele necesare și anume: o copie a certificatului de naștere al copilului; copie număr de identificare; pentru copiii născuți în 2020 în maternitate - un certificat de la maternitate despre neprimirea „Pachetului pentru bebeluș”.

Dacă cererea este depusă de străini sau de un apatrid  este necesară o copie a certificatului de ședere permanentă / certificatului de refugiat / certificatului cererii de protecție în Ucraina / certificatului unei persoane care are nevoie de protecție suplimentară.

Dacă cererea este depusă de către tutori  va fi necesară o copie a deciziei de stabilire a tutelei, iar pentru asistenții maternali - o copie a deciziei de plasare a copilului în familie.

Părinții sau alte persoane autorizate au dreptul să solicite despăgubiri în termen de 12 luni de la data nașterii copilului. Cererea și pachetul de documente pot fi depuse electronic.

După primirea prestațiilor, părinții pot utiliza compensația în numerar alocată sub formă non-numerară pentru achiziționarea de bunuri pentru copil. Atenție! Achizițiile se pot face numai în unitățile comerciale care se vor alătura contractului public pentru implementarea proiectului-pilot de monetizare și nu în alte  magazine.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 144

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți