Economie
09 decembrie 2021

Atenție șoferi! Unde puteți semnala dacă aveți probleme cu gheața sau zăpada pe drumurile din regiunea Cernăuți

Atenție șoferi! Unde puteți semnala dacă aveți probleme cu gheața sau zăpada pe drumurile din regiunea Cernăuți
09 decembrie 2021

Atenție șoferi! Unde puteți semnala dacă aveți probleme cu gheața sau zăpada pe drumurile din regiunea Cernăuți

În primele zile de iarnă veritabilă, drumurile din regiunea Cernăuți sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Din cauza ploii care a căzut în noaptea de 9 decembrie s-a format gheață pe drumurile din regiunea Cernăuți.

Mai multe maşini au derapat pe gheaţă pe şosele, a declarat într-un comentariu pentru audiovizualul public, șeful departamentului regional de administrare a infrastructurii  rutiere Ivan Mikitiuk. Astfel, în seara zilei de 8 decembrie, din cauza gheții de pe șosea a derapat un autobuz școlar cu copii în apropierea satului Podvirna din comunitatea teritorială Mămăliga. Autobuzul s-a blocat pe drum în timp ce trasporta elevi de la școală, astfel încât copiii au parcurs aproximativ doi kilometri pănâ la casele lor, a declarat într-un comentariu pentru UA:Bucovina, primarul comunității teritoriale Mămăliga, Arcadie Șova.

De asemenea, un camion a rămas blocat pe șoseua acoperită cu gheață în  apropierea localității Podvirna. În jurul orei 5:00, locuitorii comunei Mămăliga au împrăștiat material antiderapant pe drumurile din sat.

Vom reaminti, drumurile de importanță locală și regională sunt deservite de companii private care au câștigat licitația. În special, drumurile din raionul Cernăuți sunt deservite de compania SHBU-77,  în raioanele Nistru și Vijnița – de compania PBS.

Pe drumul național H10, care trece prin Cernăuți și Noua Suliță până la punctul de control Mămăliga, au fost împrăștiate circa 24 de tone de sare, a declarat postului public de televiziune, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier al Ucrainei, căruia îi sunt subordonate drumurile de importanță de stat, Natalia Gatej.

În situații de urgență șoferii pot semnala acestea la următoarele numere de telefon: în raioanele Vijnița și Nistru: +380 (95) 901 75 93,  în raionul Cernăuți: +380 (67) 535 93 20, +380 (67) 490 94 32.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 395


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți