Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 mai 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare se va retrage din toate proiectele companiilor rusești

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare se va retrage din toate proiectele companiilor  rusești
12 mai 2022

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare se va retrage din toate proiectele companiilor rusești

BERD a încetat să investească în Rusia după anexarea Crimeii în 2014. Cu toate acestea, banca mai deține participații la o serie de companii rusești, inclusiv Moscow Credit Bank și Moscow Stock Exchange.

O conferință a donatorilor a avut loc la Varșovia pe 5 mai, inițiată de Polonia și Suedia pentru a strânge fonduri pentru Ucraina. Membrii săi au promis un total de 6,5 miliarde de dolari în ajutor umanitar.

Ucraina a solicitat asistență lunară de 5 miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional în următoarele trei luni pentru a-și susține propria economie, potrivit directorului general al FMI, Kristalina Georgieva.

Ministrul UE de Externe, Josep Borrell, a spus că țările europene ar trebui să ia în considerare confiscarea activelor înghețate ale Băncii Centrale Ruse și să le folosească pentru a reconstrui Ucraina după război. El a subliniat că finanțarea reconstrucției Ucrainei este una dintre problemele cheie de pe ordinea de zi. Acest lucru va necesita o „sumă incredibilă de bani” – sute de miliarde de euro, iar povara principală va cădea asupra Uniunii Europene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 111


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți