Economie
Redactor: Elvira Chilaru
10 martie 2022

Banca Națională a Ucrainei recomandă refugiaților să nu exporte grivna în numerar

Banca Națională a Ucrainei recomandă refugiaților să nu exporte grivna în  numerar
10 martie 2022

Banca Națională a Ucrainei recomandă refugiaților să nu exporte grivna în numerar

Banca Națională recomandă ucrainenilor evacuați în străinătate să nu ia numerar cu ei, ci să-i depună în conturile de card din Ucraina. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Băncii Naționale.

Ucrainenii din străinătate pot plăti fără numerar pentru bunuri și servicii folosind carduri de plată emise de băncile ucrainene, precum și pot retrage sumele necesare în numerar în valută străină a țării gazdă, specifică Banca Națională.

După cum se explică în Banca Națională, conversia unor astfel de tranzacții va avea loc la cursul stabilit de banca emitentă ucraineană, și nu la cursul schimbului de numerar.

"În timpul războiului, mulți ucraineni au fost nevoiți să-și părăsească casele și să fugă în țările vecine. Cetățenii care au părăsit țara cu grivnă în numerar nu au putut să o schimbe în valută sau au fost obligați să facă astfel de schimburi pentru aproape nimic", a spus el. Președintele Băncii Naționale a Ucrainei Oleksiy Shaban.

Potrivit acestuia, Banca Națională înțelege această problemă și lucrează deja la soluționarea acesteia cu băncile centrale ale țărilor vecine.

„Deci, dacă nu ați trecut încă granița, vă recomandăm să vă reîncărcați contul bancar în Ucraina și să folosiți în siguranță cardul de plată în străinătate. Atunci rata de conversie va fi mult mai bună decât rata „piață neagră”, a explicat Shaban.

Banca Națională a Ucrainei nu a stabilit nicio restricție privind plățile fără numerar, inclusiv limite privind volumul tranzacțiilor cu carduri de plată în străinătate.

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 584


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți