Economie
Redactor: Mirela Amarie
21 ianuarie 2022

Banca Națională: Ucraina a pierdut temporar accesul la împrumuturile externe

Banca Națională: Ucraina a pierdut temporar accesul la împrumuturile externe
21 ianuarie 2022

Banca Națională: Ucraina a pierdut temporar accesul la împrumuturile externe

Din cauza situației stresante de pe piața străină de împrumuturi, Ucraina a pierdut temporar oportunitatea de a atrage capital străin.

Despre acest lucru a vorbit Oleksiy Lupin, directorul Departamentului Piețe Deschise al Băncii Naționale, în cadrul unui briefing de presă privind politica monetară.

El a menționat că, atât pe piețele externe, cât și pe cele interne, prima de risc pentru titlurile de valoare ucrainene a crescut.

 „Mai mult, profitabilitatea Obligațiunilor de stat externe ucrainene pe piețele externe a atins cote stresante, ambigue. Și, din păcate, Ucraina a pierdut temporar accesul la piețele străine de capital”, a declarat Lupin.

În plus, după cum a adăugat mai târziu președintele Băncii Naționale Ucrainene, Kyrylo Șevcenko, concurența pe piețele emergente pentru banii investitorilor este de așteptat să se intensifice în 2022. Aceasta va fi cauzată de înăsprirea politicii monetare de către principalele bănci centrale ale lumii.

În schimb, piața internă a supraviețuit mult mai bine acestor evenimente - în 19 ianuarie s-au înregistrat rate de vârf pe piața secundară a obligațiunilor de stat interne cu o rată de 16-17%.

 „Față de martie 2020, au fost tranzacții de vârf pe piața secundară a obligațiunilor de stat cu o rată de 20-25%”, a zis directorul Departamentului Piețe Deschise al Băncii Naționale.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 335


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți