Economie
Redactor: Elvira Chilaru
12 iulie 2021

Băncile din Ucraina retrag automat bani de pe cardurile cetățenilor cu datorii

Băncile din Ucraina retrag automat bani de pe cardurile cetățenilor cu datorii
12 iulie 2021

Băncile din Ucraina retrag automat bani de pe cardurile cetățenilor cu datorii

13 bănci din Ucraina s-au alăturat sistemului de sechestru automat al banilor din conturi pentru datoriile cetățenilor.

Băncile au putut debita fonduri pentru amenzi neplătite pentru încălcarea regulilor de circulație, precum și datorii pentru neachitarea creditului, utilităților și pensiei alimentare. Despre aceasta a informat Televiziunea Publică din Transcarpatia, citată de Agenția BucPress.

Până în prezent, 13 bănci s-au alăturat sistemului de sechestrare automată a banilor în conturi pentru datoriile înscrise de cetățeni.

Potrivit șefului departamentului raional Ujgorod  al Serviciului Executiv de Stat, Andriy Plyska, banii din conturile debitorilor vor fi anulați în condițiile unei proceduri de executare deschisă printr-o decizie judecătorească.

"În prezent, se ia o decizie de confiscare a fondurilor, semnată de executant cu o cheie electronică și trimisă băncii. Andriy Plyska adaugă că executanții publici și privați pot sechestra bani din conturile cetățenilor pentru datorii și pot ridica sechestrul după ce hotărârea este pronunțată în formă electronică.

„Executorul are, de asemenea, dreptul de a depune o cerere către instituțiile bancare în formă electronică, care este semnată printr-o semnătură digitală de către executorul de stat”, a explicat Andriy Plyska.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 580


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți