Economie
Redactor: Marin Gherman
08 ianuarie 2020

Botoșani – Hliboca: Școli pentru copii cu nevoi speciale sprijinite în cadrul unui proiect transfrontalier

Botoșani – Hliboca: Școli pentru copii cu nevoi speciale  sprijinite  în cadrul unui proiect transfrontalier

Două şcoli pentru copiii cu nevoi speciale din judeţul Botoşani vor beneficia de investiţii în baza unui proiect transfrontalier pe care Consiliul Judeţean (CJ) îl va implementa în parteneriat cu Consiliul Raional Hliboca din Ucraina.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii CJ, Proiectul "Reţea educaţională transfrontalieră între Judeţul Botoşani (România) şi Raionul Hliboca (Ucraina)" are o valoare totală de 254.767 euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată Uniunii Europene este de 229.217 de euro.

"Proiectul a fost depus de către Consiliul Judeţean Botoşani, în parteneriat cu Consiliul Raional Hliboca (Ucraina), în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, Prioritatea 1.1 Cooperare instituţională în domeniul educaţiei în vederea îmbunătăţirii accesului la educaţie şi a calităţii educaţiei şi are ca obiectiv general îmbunătăţirea serviciilor educaţionale şi asigurarea condiţiilor speciale destinate copiilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale", se arată în comunicat.

În cadrul parteneriatului cu autorităţile de la Hliboca vor fi derulate investiţii pentru dotarea bazei materiale din cadrul Şcolii Profesionale Speciale "Sfântul Stelian" Botoşani, amenajarea unui teren de sport în cadrul Şcolii Profesionale Speciale "Ion Pillat" Dorohoi şi va avea loc schimbul de bune practici privind pregătirea şi perfecţionarea continuă a personalului didactic şi nedidactic pentru satisfacerea cerinţelor învăţământului incluziv.

Partea ucraineană va beneficia, prin acest proiect, de asigurarea serviciilor educaţionale pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale din Raionul Hliboca, prin înfiinţarea unui nou centru de incluziune care să asigure educaţia generală şi completă a copiilor cu CES.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 434

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți