Economie
Redactor: Elvira Chilaru
22 februarie 2022

Bugetele comunelor din Transcarpatia ar putea pierde o parte din venituri

Bugetele comunelor din Transcarpatia ar putea pierde o parte din venituri
22 februarie 2022

Bugetele comunelor din Transcarpatia ar putea pierde o parte din venituri

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei are în vedere în prezent crearea unei întreprinderi unice de stat pentru gestionarea proprietății de stat în domeniul silviculturii.

Aceasta va presupune lichidarea/desființarea întreprinderilor forestiere de stat din comune. Astfel de întreprinderi silvice de stat aduc cea mai mare contribuție în bugetele  comunelor din zonele cu acoperire forestieră semnificativă.

În consecință, lichidarea acestor întreprinderi va determina pierderi directe ale veniturilor din impozitul pe venitul persoanelor fizice, care după reorganizare vor fi creditate la buget la locul de înregistrare a „sediului social”. Astfel de pierderi de impozite pe venitul personal la bugetele comunităților teritoriale au avut loc deja ca urmare a reorganizării instanțelor, parchetului, serviciului fiscal de stat, serviciul vamal de stat, poștei.

Asociația Orașelor din Ucraina este îngrijorată și a făcut un apel către Guvern, Președinte și comisii parlamentare să prevină pierderea veniturilor bugetului local și să stopeze reorganizarea managementului proprietății de stat în sectorul forestier.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 323


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți