Economie
30 decembrie 2020

Bugetul 2021 – Primăria Cernăuți

Bugetul 2021 – Primăria Cernăuți
30 decembrie 2020

Bugetul 2021 – Primăria Cernăuți

Primăria orașului Cernăuți va avea la dispoziţie pentru anul 2021 aproximativ 2,5 miliarde de grivne, cu 180 de milioane mai puțin față de anul 2020.

Ieri, 29 decembrie, deputații Consiliului orășensc Cernăuți au votat bugetul pentru anul viitor. Potrivit șefului Secției Finanțe a Consiliului orășenesc, Livia Bambuleak, cele mai multe cheltuieli bugetare sunt prevăzute pentru domeniul învățământului – circa 1 miliard 300 mii de grivne, 130 de milioane - pentru protecția socială a apopulației, cu 5 milioane mai mult față de anul curent. De asemenea au fost mărite suma cheltuielilor bugetrae pentru instituțiile de cultură, sistemul de iluminare a Cernăuțiului și unele măsuri de economisire a curentului electric, potrivit postului public de televiziune.

În același timp, a fost redusă finanțarea pentru alte domenii. Astfel, pentru reparațiile curente ale drumurilor în buget sunt prevăzute peste 85 de milioane de grivne, cu 18 milioane de grivne mai puțin față de anul în curs. Peste 30 de milioane au fost alocate domeniului de sănătate, cu 60 de milioane mai puțin față de anul 2020, vor fi finanțate doar serviciile medicale care nu sunt plătite de Serviciul naţional de sănătate al Ucrainei.

Potrivit șefulului  Secției Finanțe a Consiliului orășenesc Cernăuți, la anul viitor se așteaptă restanțe fiscale și subvenții reduse.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 524


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți