Economie
Redactor: Sergiu Barbuța
09 decembrie 2020

Bugetul Comunității Teritoriale Unite Cernăuți în anul 2021 - 2,3 miliarde grivne

Bugetul Comunității Teritoriale Unite Cernăuți în anul 2021 - 2,3 miliarde grivne
09 decembrie 2020

Bugetul Comunității Teritoriale Unite Cernăuți în anul 2021 - 2,3 miliarde grivne

Anul acesta, pentru prima dată se formează bugetul Comunității Teritoriale Unite Cernăuți, care include orașul Cernăuți și satele Corovia și Cernauca. Potrivit unui comunicat publicat pe siteul Consiliului Orășenesc Cernăuți, în 2021 bugetul total al orașului ar putea ajunge la 2,37 miliarde de grivne. Veniturile bugetului pentru anul viitor sunt estimate la 2,3 miliarde grivne, inclusiv 1,8 miliarde venituri proprii, formate din impozite, taxe, contribuții, etc.

În 2021 pentru întreținerea asistenței medicale din bugetul orașului vor fi alocate 38,2 milioane grivne. De menționat că astăzi, cheltuielile legate de funcționarea și întreținerea instituțiilor satinate sunt suportate de Serviciul Național de Sănătate, în conformitate cu acordurile încheiate în cadrul programului de garanții de îngrijiri medicale. În primele 11 luni ale anului 2020, în cadrul acestui program și pentru tratamentul COVID-19, instituțiile de sănătate ale orașului au primit de la Fondul Național de Asigurări de Sănătate o finanțare în suma de 364 milioane grivne.

În același timp, cheltuielile bugetului pentru educație sunt estimate la aproximativ 1,3 miliarde grivne (60,5 la sută din total), cu 207,5 milioane mai mult decât în 2020.

Totodaă, Direcţia de Finanţe Cernăuți estimează cheltuieli de 135 milioane grivne pentru protecția socială, 67 milioane grivne pentru cultură și sport, 379,6 milioane grivne pentru serviciile comunale și transport public, etc.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 375


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți