Economie
Redactor: Mirela Amarie
26 decembrie 2020

Bugetul Consiliului Regional Cernăuți pe anul 2021 – mai mic decât cel din 2020

Bugetul Consiliului Regional Cernăuți pe anul 2021 – mai mic decât cel din 2020
26 decembrie 2020

Bugetul Consiliului Regional Cernăuți pe anul 2021 – mai mic decât cel din 2020

Deputații consiliului regional Cernăuți au adoptat bugetul pentru anul 2021. Este vorba de 1,6 miliarde de grivne, adică cu peste 200 de milioane de grivne mai puțin decât în bugetul din anul 2020, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

În 2021 se preconizează că veniturile vor scădea - vor primi mai puține subvenții și ajutoare de la bugetul de stat. În același timp, regiunea se așteaptă să primească cu 3% mai multe venituri proprii.

Majoritatea banilor vor fi cheltuiți pentru educație - peste 600 de milioane de grivne. Cu toate acestea, este o sumă mai mică față de anul 2020. De asemenea, vor fi cheltuiți mai puțini bani pentru medicamente - peste 117 milioane de grivne. Pe când anul trecut, pentru achiziționarea lor s-au repartizat bani aproape de două ori mai mult.

O veste bună este faptul că va crește finanțarea pentru cultură și protecția socială, iar pentru întreținerea și reparația drumurilor vor fi cheltuite peste 330 de milioane de grivne.

Și bugetul de dezvoltare al consiliului regional va fi mai mic în anul 2021, în valoare de 31 de milioane de grivne, cu 65% mai puțin decât în 2020.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 400


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți