Economie
Redactor: Elvira Chilaru
13 februarie 2022

Câte „eurorable” au fost înmatriculate în Ucraina?

Câte „eurorable” au fost înmatriculate în Ucraina?
13 februarie 2022

Câte „eurorable” au fost înmatriculate în Ucraina?

Peste 88.000 de vehicule în valoare de peste 3 miliarde grivne au fost înmatriculate în Ucraina din iunie anul trecut.

În iunie 2021  a intrat în vigoare o nouă formulă preferențială pentru vămuirea „eurorablelor”, care au intrat pe teritoriul Ucrainei până la sfârșitul anului 2020.

Potrivit serviciului de presă al Vămii Transcarpatice, principalul termen de vămuire preferențială a durat până la 11 noiembrie 2021, dar până la 8 februarie 2022, participanții la ostilitățile din estul țării își puteau vămui „eurorablele” la peste 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Astfel, în total, pe toată perioada de vămuire preferențială, vameşii transcarpatieni au înmatriculat  15.195 de „eurorable”.

În timpul vămuirii mașinilor, persoanele au fost eliberate de răspunderea pentru încălcarea regulilor vamale (conform articolelor 470, 481 și 485 din Codul Vamal al Ucrainei), cu condiția plății unei contribuții voluntare - 8.500 grivne.

În plus, proprietarii de mașini au putut  de asemenea, să fie  eliberați de răspunderea pentru încălcarea regulilor vamale  în cazul scoaterii  mașinii din Ucraina și a plății unei contribuții voluntare de 8.500 UAH.

Astfel, din data de 09.02.2022 toate persoanele care au încălcat  termenii și/sau condițiile  de import de vehicule personale în tranzit sau de import temporar trebuie să poarte responsabilitatea administrativă stabilită de Codul Vamal al Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 354


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți