Economie
Redactor: Elvira Chilaru
07 februarie 2022

Câți turiști vizitează regiunea Transcarpatia?

Câți turiști vizitează regiunea Transcarpatia?
07 februarie 2022

Câți turiști vizitează regiunea Transcarpatia?

Transcarpatia multinațională are un spectru bogat de culturi, o istorie zbuciumată, tradiții și arome legate de bucătăria locală - toate acestea atrag anual un număr mare de turiști nu numai din Ucraina, ci și din multe țări. Toți cei care au vizitat ținutul transcarpatic pentru prima dată vor reveni cu siguranță din nou și din nou. Bugetele locale sunt umplute din plata taxei turistice.

În orice sezon al anului Transcarpatia - ca un magnet atrage mii de turiști. Diverse festivaluri, lacuri de munte, ape sărate, „Valea Narciselor”, stațiuni de schi, ferme unice, castele și multe alte locații ale regiunii atrag oameni nu numai din Ucraina, ci și din străinătate.

În regiune sunt 511 sanatorii, stațiuni, baze turistice. În Transcarpatia pot fi cazați concomitent peste 25.000 de turiști. Acest flux de turiști permite completarea bugetelor locale. Potrivit rezultatelor de anul trecut, Transcarpatia se numără printre liderii la suma fondurilor strânse. Pandemia de Covid-19 a făcut și ajustări ale fluxului turistic, deoarece majoritatea festivalurilor tradiționale nu au avut loc din cauza restricțiilor de carantină, la fel ca și problemele cu transportul interregional. În total, Ucraina a colectat anul trecut o taxă turistică record de 244 de milioane grivne, adică cu 86,8% mai mult decât în 2020. Se spune adesea că pentru fericirea maximală a Transcarpatiei îi lipsește doar…marea.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 371


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți