Economie
Redactor: Svetlana Pantea
05 octombrie 2021

Cei mai buni studenţi ai Universităţii Naţionale din Cernăuţi au fost premiaţi cu criptoburse în valoare de 500USD

Cei mai buni studenţi ai Universităţii Naţionale din Cernăuţi au fost premiaţi cu criptoburse în valoare de 500USD
05 octombrie 2021

Cei mai buni studenţi ai Universităţii Naţionale din Cernăuţi au fost premiaţi cu criptoburse în valoare de 500USD

Bursierii au fost aleși pentru realizări înalte în educație, cercetare și servicii comunitare, bursele fiind oferite de compania de tranzacționare criptografică „Orca Finance”. În acest context, 13 studenți ai Universității Naționale din Cernăuți au primit ultima, a cincea tranșă de criptoburse, fiecare primind 500 USD.

Alocarea unei asemenea burse a fost iniţiată pentru prima dată în Ucraina de canditadul în ştiinţe matematice şi fizice, absolvent al Universităţii Naţionale din Cernăuţi, actualmente director al acestei companiei “Orca Finance”, Iarolsav Petrişin. “Dorim sprijinim tinerii studenți de succes pentru a le facilita dezvoltarea în viață. Timp de cinci luni, am plătit câte 100 USD fiecare, în total 500 USD. Acest lucru le va permite să fie membri ai noului sistemului financiar, şi de ce nu să facă primii paşi în această direcţie”, a mai spus directorul comapaniei, Iaroslav Petrişin. 

Potrivit lui, criptobursa a devenit un sistem financiar alternativ care va funcționa în paralel cu cel tradițional. „Este un lucru foarte bun pentru universitate, noi sprijinim studenții nu numai prin eforturi comune și fonduri publice, ci şi prin fonduri străine. Aceasta este o mișcare modernă care a interesat oamenii creativi și progresivi. Vom continua să extindem această practică la o altă categorie, profesorii noștri mai tineri, oameni de știință. Astfel de burse stimulează și promovează universitatea noastră, îi motivează pe studenți și tineri oameni de știință să progreseze şi să atingă obiective și mai înalte”, a spus Roman Petrişin, rectorul Univerităţii Naţionale „Iu. Fedkovyci” din Cernăuţi. 

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 318


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți