Economie
Redactor: Mirela Amarie
11 iunie 2021

Centrul regional al cercetărilor de laborator din Cernăuți a primit echipamente de la Organizația Mondială a Sănătății

Centrul regional al cercetărilor de laborator din Cernăuți a primit echipamente de la Organizația Mondială a Sănătății
11 iunie 2021

Centrul regional al cercetărilor de laborator din Cernăuți a primit echipamente de la Organizația Mondială a Sănătății

Centrul regional al cercetărilor de laborator din Cernăuți a primit 90 de telefoane mobile, 2 calculatoare și software-ul aferent, donate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca parte a unei inițiative pilot. Echipamentul este conceput pentru a ajuta profesioniștii să urmărească contactele cazurilor COVID-19.

„Echipamentul donat permite nu numai să acumuleze informații despre persoanele de contact, ci și să proceseze și să analizeze rapid aceste informații. În plus, face posibilă monitorizarea dacă cei care au fost în contact cu pacienții cu coronavirus aderă la autoizolare”,  a explicat medicul sanitar șef al Cernăuțiului, Natalia Hopko.

Specialiștii OMS au organizat, de asemenea, un training de mai multe zile, în cadrul căruia au explicat celor 99 de angajați ai centrului de laborator cum să utilizeze aplicația „Go.Data” pentru colectarea și analiza datelor.

Potrivit Nataliei Hopko, echipamentul poate fi utilizat nu numai pentru epidemia COVID-19, ci și pentru a lucra cu contactele în timpul focarelor altor boli infecțioase.

Rezultatele acestei inițiative pilot vor fi revizuite în comun de Centrul de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății din Ucraina și OMS. Organizațiile vor decide apoi cum să aplice cel mai bine această abordare și în alte regiuni din Ucraina, pentru a asigura un nivel ridicat de supraveghere epidemiologică și investigare a cazurilor și pentru a îmbunătăți măsurile de răspuns la COVID-19.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 384


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți