Economie
Redactor: Svetlana Pantea
30 martie 2021

Cernăuţi: a doua regiune în Ucraina cu cea mai mare creştere salarială

Cernăuţi: a doua regiune în Ucraina cu cea mai mare creştere salarială
30 martie 2021

Cernăuţi: a doua regiune în Ucraina cu cea mai mare creştere salarială

În februarie 2021 salariul mediu în Ucraina a crescut până  la 12 mii 549 UAH, potrivit Serviciului de Stat de Statistică. Comparativ cu anul 2020, în luna februarie curent salariul mediu a crescut cu peste 2.000 UAH.

În Ucraina, salariul minim este de 6.000 UAH. Astfel, în luna februarie, salariul mediu a depășit  nivelul minim de peste 2 ori. În februarie 2021, cea mai mare creștere a salariului mediu al angajaților cu normă întreagă a avut loc în regiunile Rivne – cu  22,3%, Cernăuți – cu 21,1% și Hmelniţky – cu 21,1%. Cel mai ridicat salariu a fost înregistrat la Kiev – 18 mii 504 UAH, cel mai mic – în regiunea Kirovograd – 9 mii 903 UAH, se arată în comunicat.

Potrivit portalului guvernului ucrainean, cel mai mare salariu au primit angajații din domeniul informației și telecomunicațiilor – 23 mii 001 UAH, precum și cei în domeniul  financiar și de asigurări – 22 mii 319 UAH, cel mai mic salariu au primit  angajații implicați în catering și cazare temporară – 7 mii 892 UAH.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 544


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți